Nu när vi går mot ljusare tider använder jag inte ljuslyktorna lika mycket. Då passar det perfekt att plantera i. Dessutom så ger den höga kanten ett bra stöd för påskliljorna.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Nu firar vi påsk och då är det ju alltid kul att inreda med lite blommor! Här har jag tagit ljuslyktor som jag planterat påskliljor i. En stor fördel är att blommorna får stöd av kanten, annars brukar de bli rangliga och ”ramla” över kanten.

Ljuslyktorna kommer från Mr Plant och har en fot av björknäver. Äggen är barnens gamla färgglada ägg som jag dekorerat med vackra papper som är limmat med tapetklister. Sedan har jag knutit fina snören och dekorerat med fjädrar.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Så här planterar du

Lyft ut påskliljorna ur krukan och skaka bort jorden och sanden. Lökväxter har all sin näring i löken så därför behövs egentligen inte jorden. Jag la lite jord i botten för att jämna till botten så att påskliljorna står stadigare. Till dessa två ljuslyktor tog jag tre krukor med påskliljor som jag fördelade på de två lyktorna.
Jag tycker det är fint att rötterna syns, det blir en fin detalj. Högst upp la jag lite grön mossa och ett dekorationsägg.

Påskliljorna slår ut fort när de står i rumstemperatur men det kan vara kul med att någon blomma slagit ut, så jag tog både de som var i knopp och en kruka med de som var mer utslagna. Har du möjlighet att ställa dem kallt på natten så håller blommorna något längre.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.