Bild: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm. Sängen skyddas av en vit kantklädsel Belmondo.  På den vanliga bäddmadrassen ligger en 10 cm tjock Featherbed, en otroligt skön bäddmadrass fylld med andfjäder och en gnutta anddun. Den skyddas av ett quiltat bäddmadrasskydd i vit bomull och som kronan på verket – ett härligt duntäcke även det från Mille Notti.

Bädda rätt

Att vi spenderar en stor del av livet i sängen känner de flesta till. Genom att kosta på sig rätt bäddutrustning kan man verkligen förbättra sin sömnkvalité. Dessutom är det viktigt att man skyddar sängen och enkelt kan tvätta och vädra för att hålla bädden fräsch.

För den som tänker uppgradera sitt sovrum kan jag verkligen tipsa om företaget Mille Notti de har massor av fina produkter i bra kvalité. Även om du inte bor i Stockholm med omnejd så kan du enkelt handla från deras webshop. Har du frågor eller undrar över något är det bara att ringa butiken, där får du hjälp av deras kunniga personal.

Kantklädsel

Kantklädseln skyddar sängens sidor från smuts och enkelt att ta bort och tvätta. Mille Nottis kantklädsel Belmondo är gjort av ett kraftigt stretchtyg som man trär över sängen och knyter fast med bomullsband under sängen. Priset till en dubbelsäng ligger på 895 kr. och finns i färgerna svart, vitt och beige.

Bild från Mille Notti.

Featherbed – som att sova på moln

Vilken säng som helst kommer att få ett lyft! Jag kan verkligen rekommendera denna tjocka härliga bäddmadrass med 5 %anddun och 95% andfjäder – ja, så länge man tål dunprodukter. Konstigt nog så är den inte varm! Man sover jätteskönt – som på ett moln! Madrassen finns i olika storlekar från 2.525 kr.

Bild från Mille Notti.

För att hålla fjädermadrassen fräsch (den går ju av förklarliga skäl bara skumtvätta) skyddas den av ett bäddmadrasskydd. Det heter Quilt och är i 100% bomullstyg och stoppat med bomullsvadd. Det är väl tilltaget och sytt med krympningsmån så att det även efter tvätt täcker hela madrassen. Pris från 395 kr.

Bild från Mille Notti.

Förresten, du kanske har sett ”Design Simon och Tomas”? Det är nämligen med produkter från Mille Notti som de inreder sina sovrum med.