Kollage med bilder tagna av Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.

Butiken Svenskt Tenn ligger på Strandvägen 5 i Stockholm, bara några meter från Dramaten. Företaget grundades 1924 av formgivaren Estrid Ericson. Till en början tillverkade man konstnärligt utformade tennpjäser. Produkterna blev lovordade och kända för sin höga kvalitet. 1934 påbörjades det livslånga samarbetet med Josef Frank, en välkänd arkitekt och designer som flytt Österrike. Än idag präglas butikens sortiment av Josef Franks tyger och möbler.

Jag gjorde nyligen ett besök i butiken, det var kul att vandra runt och titta. Man slås av tanken att designen verkligen har hållit under så många år, Svenskt Tenn representerar en tidlös inredningsfilosofi.

Bild från Svenskt Tenn. Ekollonglas formgivet av Estrid Ericson. Glaset ligger förpackat i en presentkartong, pris 150 kr.

Jag vandrade inte tomhänt ut från butiken, jag köpte ett ekollonglas. Jag har sett det tidigare och tyckte det var kul att prova. Man kan tydligen få ett ekollon att börja gro och spira, instruktioner följer med i kartongen. Vi har ju inte så många ekar här uppe i norr, men jag tänkte ta andra växter istället…