Det finns så mycket fina lösningar att välja bland när man ska bygga nytt eller renovera sitt badrum. Vi valde Unidrains snygga golvbrunn eller s.k linjeavlopp som fälls in mot väggen i duschen. På så sätt får du ett renare uttryck i duschen, enklare lutning och du kan på ett enkelt sätt använda stora klinkerplattor.

Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Golvet på bilden heter Marmor Statuario och kommer från Bricmate. Det vita väggkaklet heter Super White Glossy och kommer från HeroKakel.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Den här är duschen i vår stuga och där valde vi avloppsrännan som heter High Line som har en panel i mitten, vattnet rinner alltså mellan springan. Rännan finns i olika metallfärger också, som koppar och mässing. Även om vi har koppar som accent i stugan, så ville jag ha en lugnare känsla och att rännan skulle smälta in mot kakel och golv.

Då vi oftast är många som bor i stugan gillar jag att även gästerna rymmer sina duschsaker, därför har vi monterat upp flera hyllor. Dessa kommer också från Unidrain, de var enkla att sätta fast, man bara limmade med det medföljande limmet. På så sätt slipper du göra onödiga hål i kaklet. Pris per hylla är ca 460 kr.

Ca-pris för en High Line ligger på 8.000 kr. Kolla med din plattsättare att han är godkänd för att arbeta med Unidrains-system. Det är också bra att kolla med snickaren och rörmokaren att de också vet hur rännan ska installeras.