Jag håller på att välja en ny tapet till vårt hobbyrum. Rummet ligger i direkt anslutning till vår tvättstuga. Sedan 10 år tillbaka har vi haft en häftigt ärtgrön tapet med blåa prickar från Midbec. Visst, den kändes väldigt rolig och fräsch då – 1998… Nu känner jag att det är dags att förnya sig!

Stort utbud

Hittade Måleributikens hemsida på nätet www.maleributiken.se som har ett väldigt stort utbud av fantastiska tapeter. Ni vet sådana märken som man ser i inredningstidningar, t ex Nina Campbell, Osborne & Little och Cole& Son. Tapeterna handlar man enkelt på nätet och om man betalar med kort tillkommer inga andra avgifter.

Generösa tapetprover

Men så till det allra bästa – man kan beställa hem generösa tapetprover, direkt hem i brevlådan. Proverna är hela 1 meter långa och hela tapetens bredd, de två första proverna är gratis, därefter kostar de 20 kr styck. Då jag beställde tog det ca en vecka innan jag fick mina provrullar.

Att proverna är stora gör att du mycket lättare får en känsla av hur det kommer att se ut. Jag har hängt upp proverna i rummet och låtit dem sitta upp i flera veckor – nu vet jag vilken tapet som tilltalar mig och som jag inte kommer att tröttna på!

Råd att välja tapet

Då du ska välja tapet tänk på att:

  • Låt provet sitta uppe så du ser det i olika ljusförhållanden i rummet.
  • Passar tapeten till de möbler som också ska vara i rummet?
  • Hur kommer tapeten att passa till gardiner, kuddar och tavlor mm ? Försök att se helheten framför dig. En tapet kan se jättespännande ut som ett prov – men ge ett rörigt intryck tillsammans med övrig inredning.
  • Om tapeten har mycket mönster, tveka inte att använda den som en fondvägg. Det kan gott och väl räcka som en spännande effekt! 
  • Känn efter – är detta min stil? Kommer jag att gilla tapeten länge? Det är lätt att falla för alla snabba trender!
  • Sist men inte minst – stressa inte. Ta god tid på dig då du ska välja tapet. Det kommer att kosta både tid och pengar att tapetsera om, så välj med omsorg!