Här sitter jag på toppen av Luppioberget och njuter av utsikten över Torneälven. Hinza-väskan är packad för picknicken men funkar lika bra i stan till shoppingen! Fleecejacka kommer från Älsk Nu, ett företag från Piteå.
Bild: Magnus Sundström, @fotomyndigheten.

Den klassiska shopping-väskan

En riktigt klassiker från 1950-talet. Hinzaväskan som togs fram i Perstorp blev den perfekta shoppingväskan och fick namnet ”Shoppingväska 329”. Produktionen av den upphörde på 60-talet när matbutikerna började dela ut gratis plastpåsar till kunderna. Tänk att nu är vi tillbaka igen med att ha med sig väskor då vi handlar för att inte behöva köpa påsar och istället försöka minska på plasten!

2006 tog Karin Bachsätter upp produktionen igen, extra kul tycker jag, är att Karin är barn barnsbarn till grundaren av Perstorp AB som är var stort plast och kemikalieföretag. Dagens väskor finns i tre olika material; traditionell plast, biobaserad plast av sockerrör och återvunnen plast, alla i massor av olika fäger.
Väskorna tillverkas i Hillerstorp i Sverige och fabriken här ISO-certifierad.

Väskan är behaglig att bära och enkel att packa i. Perfekt när du ska på utflykt eller när du ska åka och handla.
Bild: Magnus Sundström, @fotomyndigheten.

Två olika storlekar

Väskorna finns i två olika storlekar, den större rymmer 15 liter och kan bära max. 15 kg. Den mindre modellen rymmer hälften så mycket och kan bära 10 kg och kostar 229 kr.
Jag har den större modellen av väskan, den är tillverkad av en biobaserad plast som till 60 % består av sockerrör. Färgen heter nougat, supersnygg färg som passar bra till allt. Priset ligger på 329 kr.

Olika tillbehör till väskan

En nyhet nu är den lösa kylväskan, med den gör du  enkelt om shoppingväskan till en praktisk kylbag. Med en dragkedja runt öppnar du och stänger väskan. Den kostar 329 kr och finns bara i svart färg.
Det finns också ett regnskydd man kan dra över toppen av väskan för att skydda innehållet mot regn och en innerväska som man öppnar toppen med en dragkedja. Här hittar du de olika tillbehören.

Den sora modellen i färgen Nougat, väskorna finns i fler olika, härliga färger.
Bild: Magnus Sundström, @fotomyndigheten.