Nu när vi är mitt uppe i advent och julhelgen närmar sig med stormsteg tänkte jag inspirera med lite adventsinredning.

 

Numrerad adventsljusstake

Här har jag hittat siffror i tunn metalplåt från www.serholt.se. En förpackning med siffrorna 1-4 kostade 26 kronor. Egentligen var det tänkt att man skulle hänga siffrorna i tunna snören över ljusen. Eftersom det blir svårt att tända ljusen då, klippte jag bort snörena och stack in en liten bit floristtråd (en ganska styv svart metalltråd, den finns att köpa i hobbybutiker) och hängde siffrorna i.  

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julkula i porslin från Cult Design i förgrunden. Foto: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.

 

För barn som håller på att lära sig siffror är detta en kul grej! Helt plötsligt får adventljusstaken ett nytt liv – det blir lättare att lära sig nu! Dessutom gillar jag själv den ”grafiska stilen” – nu i adventsskepnad…

 

Häng inte kransen på väggen!

I inredningssammanhang är det ju alltid intressant att inte gå i samma banor. Tänk i andra mönster – det skapar spänning! Här har jag en stor vacker krans som jag lagt på ett aluminium fat. Eftersom soffbordet är lågt ser man ned på kransen. För att förstärka det ”juliga” har jag ställt en röd ljuslykta i mitten. Enklare och snabbare juldekoration får man leta efter!

 

 Foto:Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.

Tänd inte alla ljus…

En rolig inredningsdetalj som kommit mer och mer är alla snygga ljus. Vissa är ju så snygga att man vågar knappt tända dem! Däremot kan man ju först använda dem att inreda och dekorera med och sedan när man tröttnat på dem är det ju bara att elda!

 

 Foto: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.

Den här vackra gnistrande ljuskotten kommer från caesarcollection . Här har jag satt den i en liten järnurna –  enkelt och snyggt.