Bild hämtad från MIOs kampanjblad dec 2008

Bild hämtad från MIOs kampanjblad dec 2008

Inspiration kan man få från många håll! Den här bilden har jag hämtat från MIOs kampanjblad som kom i min postlåda igår. Dukningar tycker jag är en viktig del i en middag för mig. Det är roligt att ha en genomgående tanke i hur man arrangerar sitt bord. Jag tyckte det var en snygg idé att lägga servetten över stolen istället för som man alltid annars gör – vid tallriken eller på bordet. Jag kan ibland känna att man redan har så mycket på bordet, porslinet kanske har en vacker dekor som man vill ska synas eller rent av ligger förrätten redan på tallriken.

Bordsplacering änvänder jag inte på mina fester och middagsbjudningar. Vi placerar oss där det känns naturligt att sitta. Då behövs ju inga lappar som på bilden. Däremot är det ju fint att dekorera med en kvist och ett snöre.

Jag tänkte spinna vidare på denna idé genom att variera den beroende på årstiderna. På våren kan man ju ta in vackert ris från något lövträd och dekorera med. På sommaren är ju någon grön växt eller blomma ett självklart val. Hösten får sätta sin prägel med några gulröda löv! 

Om man inte äger tygservetter men har några ärvda linnehandukar fungerar dem lika bra! Det blir faktiskt jättesnyggt att använda linnehandukar som antingen korta löpare eller servetter till en dukning.

Bild från MIO

Bild från MIO