Bild: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm. Tvålsnideri.
Vid mörkrets inbrott packar tvålförsäljarna upp sin alster i alla regnbågens färger och en fräsch tvåldoft sprider sig i den tropiska värmen. Ett otroligt pillrigt hantverk! Uppskattad gåva att köpa med sig hem och den dagen då tvålen inte är så fin längre har man ju kvar den vackra asken.

Inredningsdetaljer att köpa med sig hem från Thailand

Kan man verkligen köpa något annat än foppa-tofflor i grälla färger och piratkopierade DVD-filmer på semestern i Thailand? Ja, faktiskt! Under min senaste vistelse i den väldigt turistiga delen av Phuket så hittade jag flera roliga inredningsdetaljer som fick följa med hem i resväskan – flera riktigt billiga!

Bild: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.
Här lite tips på saker man kan köpa med sig. Den lilla borsten såldes på stranden för 25 kr (jag betalade säker för mycket för den!) tanken är att man ska sopa bort sand från solstolen. Jag har hängt den på terrassen för att använda till bordet där ute. Rökelse finns i flera varianter och förpackningar. Mässingsklockan köpte jag i ett tempel, den hänger nu i vårt äppelträd och klingar vackert i vinden. Den söta lilla uggle-väskan är handgjord av Siam Handikraft, butiken ligger på Kata Beach. Väskan kostade ca 45 kr.