(Inlägget är ett betalt samarbete med by Benson)
Det svenska företaget By Benson har massor av fina tillbehör till trädgården. Med rabattkoden ”hemmahoshelena15” får du 15% rabatt på din beställning. Setet som jag har heter ”Vattenslag deluxe set ” och kostar egentligen 1.595 kr men med rabattkoden blir det 1.355 kr. Setet innehåller slang 25 meter, bevattningspistol och slanghållare. Allt förpackat i en fin sammetspåse.
Bild: Magnus Sundström, @fotomyndigheten. Styling: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Lätta och expanderande slangar

Har du också tröttnat på fula trädgårdsslangar i grällt orange och skrikande grönt? Tycker du det jobbigt att rulla upp slangen efter du har vattnat? Jag blev så glad när jag hittade det här fina setet från svenska by Benson. Vattenslangen har en unik funktion som gör att den expanderar då den fylls med vatten. Detta gör att slangen bara är 1/3 av sin längd när den är tom på vatten. Slangen är tillverkad i latex, ett naturligt gummimaterial av hög kvalitet. Höljet runt slangen är av ett tåligt textilmaterial och finns i färgerna svart och naturbeige.
Jag valde slangen i beige. Egentligen passar den svarta slangen bättre till vårt hus, men när man drar runt med slangen på grusgången och i rabatten så tror jag att den beiga kommer att hålla sig fräschare än den svarta.

Det är så häftigt att slangen expanderar! När den är tom på vatten så är den bara 1/3 av sin längd. Här på bilden har jag lagt ut den, rakt på gräsmattan och grusgången. När jag sedan skruvar på kranen så expanderar slangen och ringlar sig som en orm. Slangarna finns i tre olika längder 15, 25 och 50 meter i färgerna svart och beige. Slangarna går också att köpa separat och själva kopplingen är en vanlig ”Gardena-koppling”.
Bild: Magnus Sundström, @fotomyndigheten. Styling: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Spraypistolen tycker jag känns rejäl och lätt att använda. Perfekt att det finns olika typer av program, beroende på vad du ska vattna eller duscha.
Bild: Magnus Sundström, @fotomyndigheten. Styling: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Spraypistol med 10 olika inställningar

Munstycket känns gediget och är tillverkat i både metall, gummi och plast. Med tummen reglerar du enkelt hur mycket som det ska spruta. Det svåra med att vattna växter är att inte spruta för hårt, så att de går söner eller skadas. Tack vare alla olika inställningar som finns, kan du anpassa styrkan efter det du ska göra.

Spraypistolens program är följande:
Flat: Skonsam vattning av blommor och buskar.
Shower: Duscha och tvätta dina husdjur.
Mist: Perfekt för att vattna stora ytor.
1/2 Vert: Når långa avstånd för vattning.
Vertical: Fyller kraftfullt vattenkannor och hinkar.
Angle: Spola på fordon som du tvättar.
Soaker: Skölj bort större fläckar.
Cone: Sprutar för längre avstånd.
Rinse: Tvätta och spola av saker.
Center: Mellanspray, för att spola av saker.

Det blir så mycket roligare att vattna, om man har bra grejer!
Bild: Magnus Sundström, @fotomyndigheten. Styling: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Rabattkod till by Benson

Genom mitt samarbete med  by Benson kan du få 15% på hela ditt köp. Ange koden ”hemmahoshelena15” så får du rabatt på din beställning. Fraktfritt på ordar över 2.000 kr.

Här ser du hela setet, ”Vattenslang deluxe set” Vattenpistolen kommer i den vita tygpåsen. Slangen är 25v meter lång i uppfyllt läge och allt packas tillsammans med hållaren i en vacker, svart sammetspåse. Priset utan rabattkod är 1.595 kr men med rabattkoden 1.355 kr. Slangen finns också i en kortare längd på 15 meter i utdraget läge.
Bild: Magnus Sundström, @fotomyndigheten. Styling: Helena Sundström, Hemma hos Helena.