Efter två dagar på Formexmässan är jag full av inspiration och har massor av bilder jag vill visa er. Jag börjar med utställningen ”Creative Flow”.

Bild: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.

Temautställningen ”Creative Flow”

I den stora öppna entréhallen på Formex fanns Jan Rundgrens temautställning. Jag träffade Jan  och han berättade om hur arbetet att skapa montern gått till. Själva temat fick han av Formex och med den utgångspunkten formade han detta rum. Tankarna går till kreativt arbete och själva miljön var en konstnärsateljé med takfönster och generös takhöjd. Borden var fyllda med allt från garner, färgkritor och penslar.

Bild: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm. Bilden till vänster, designern Jan Rundgren som skapat utställningen ”Creative Flow”. Bilden till höger, annorlunda lampfot av gammalt porslin från designgruppen Oddbirds.

Bild: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm. Fågelholk klädd i tyg, även den från företaget Oddbirds.

Bild: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm. På en balkong stod planteringsbord med jord, krukor och odlingskupor i glas. Det kändes verkligen att kreativiteten flödade!

Att välja inredningsdetaljer

Alla produkter i utställningen återfinns hos mässans utställare. Ett krävande jobb är att välja ut de inredningsdetaljer som ska presenteras. Jan berättade att han sätter ihop en lista på de saker han kommer att behöva. Listan mejlas ut till de utställande företagen som sedan svarar med förslag på produkter. Därefter börjar Jan det mödosamma arbetet att välja ut de saker som ska få synas i temautställningen.

Arbetet med att riva den stora montern och packa ihop sakerna som ska tillbaka till respektive företag påbörjades direkt efter det att mässan stängdes på söndagskvällen.

-Jag har en kille som kommer och hjälper mig, men vi blir nog kvar här hela natten, avslutar Jan med ett leende.

Bild: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.