Jan Rundgren utställning formex 2015

Den större restaurangen var inredd av den duktige stylisten Jan Rundgren som skapat flertalet fina trendutställningar på Formex. Här syns ljusa träslag och retromöbler. Faktiskt sådant som man minns som liten och sådant som man kan hitta på loppis!
Bild:Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.

Ljusa träslag, sparris, gröna och blåa toner

Efter att ha besökt Formex under en heldag där man matats med trender, intryck och möten känns det bra att summera allt då man fått lite distans till det hela. Här kommer mina egna bilder och intryck från höstens mässa.

Formex entreutställning Nordic essence

Entrétorgets utställning var skapad av arkitektkontoret Codesign. En gigantisk huskatt var uppbyggd av pappkartonger. Tyvärr, det fångade inte alls min inredningslust eller trendspaning 🙁
Däremot ett stort plus till alla de duktiga hantverkarna som jobbade med sina olika tekniker på entrétorget. Fantastiskt kul att se och kändes spännande och gediget. Heja!
Bild:Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.

Linums monter Formex 2015

Här är en bild från Linums monter. Företaget har gjort en ny tändning med en ny grafisk profil och ny design. Tidigare har deras sortiment varit starkt förknippat med den lantliga stilen, nu syns en mer modern och sofistikerad stil. Jag gillade det jag såg!
Bild: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.

Fjädersparris höstens trendväxt

Låt mig presentera höstens stora trendväxt – fjädersparris! I nästan alla montrar och utställningar dök den upp, både i kruka och som snittblomma. Så behöver du en ny grön växt så är det den du ska köpa i höst. Tänk dock på att den inte vill torka utan behöver massor av vatten!

Bild: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.

ceannis pläd i blåa toner

Den här bilden tog jag i Ceannis monter. Den får vara ett exempel på den blåa tonerna som visades under mässan. Inte en skarp blå eller marin – utan en dov och lugn, blå färgskala.

Bild: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.

IMG_0090

Här ett stilleben från restaurangen skapad av Jan Rundgren, höstliga toner, vackra växtarrangemang.
Bild:Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.

IMG_0088

Ja, vad säger man? Makramé. Retro. 70-tal. Väggprynad. Man MÅSTE inte. Visst är det skönt med trender? Man gör som man vill! Uppriktigt så har jag ingen plats eller lust att hänga upp en sån här i mitt hus. Men för den som gärna vill och dessutom önskar göra den själv kan jag tipsa att Frosta Design har färdiga material-kit.
Bild: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.