Kommer ni ihåg designföretaget Fafner som fanns på 90-talet, kända bland annat för de utsirade betongljusstakarna? En rolig kontrast där man lekte med betongens råa yta i form av en gammaldags antik ljusstake. Jag måste säga att dessa ljusstakar är något av en riktig favorit för mig. Jag har haft ett par hemma i snart 10 år och jag tröttnar aldrig på dem! De finner lätt sin rätta plats och passar bra både i grupp och som solitär. Dessutom är det lätt att få ljusen att sitta ordentligt, man bara skruvar ner dem i den trånga ljushållaren. Nu har en av formgivarna en ny kul produkt!

 

 

Betongljusstakarna från Fafner har hängt med i mitt hem i snart 10 år. De känns fortfarande lika spännande!

Fafner var ett samarbete mellan designkollegorna Tove Adman och Hans Edblad som startades 1996. Sedan våren 2006 har de gått skilda vägar och driver nu egna företag under namnen Tove Adman AB och Edblad & Co. De har fortfarande en gemensam startsida under www.fafner.se där man kan se alla deras produkter och nyheter.

 

Det söta betongskrinet med sidenfoder är också en favorit. Själv har jag den som ett vackert blickfång på mitt sängbord.

 

Så till den tunga nyheten – Tove Adman en ny inredningsdetalj som hon kallar för ”Säsongjär”. Ett eget ord som kombinerar det franska ordet för trädgård med ordet säsong. Det är en kombination av kruka och ljushållare givetvis gjord i betong. Tanken är att man ska variera innehållet efter de olika årstiderna. Snyggt att kombinera både ljus och växter – nu i juletid är den en självklar adventsljusstake!

Ljusen som ska sitta i är tjocka med en diameter på mellan  42-50 mm. Ca-priset på Säsongjären är 750 kr. Jag skriver in den på min önskelista…