Visst känns det härligt när man får ta fram utemöblerna? Det känns som en seger när terrassen tinar fram!Fastän vi fortfarande har snö kvar passade jag på att i helgen ta fram möblerna till en av balkongerna. Även om sommaren är kortare här uppe så nöjer vi oss inte med att sitta på sparkstöttingen…

Foto: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm

Underhållsfria alternativ

Våra första utemöbler som vi köpte till vårt hus var i teak. Eftersom vi vägrade ha vita plastmöbler som då hade ett övertag på marknaden var teak/hardwood enda alternativet. Och tyvärr det jobbiga alternativet. Varje vår var det samma visa – köpa hem olja och ägna en hel dag till att behandla de kära utemöblerna. Teakmöblerna slutade sin historia hos oss som en annons på Blocket.

Tack och lov har det kommit underhållsfria alternativ! Nu känns det enkelt och roligt – inte betungande att plocka fram trädgårdsmöblerna. Bilden ovan visar en plastrottingmodell i aluminium från Artwood som är köpt sedan några år tillbaka. Om du tänker köpa möbler i konstgjort material – kolla med leverantören att materialet har god beständighet mot solljus och inte bleks. Det är stor skillnad på materialen som används till dessa möbler.

Foto: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm

I en låg kruka från Miljögården har jag lagt vita dekorationsstenar tillsammans med ett klot från Caesar Collection. Några konstgjorda svarta gerberor och kvistar har jag sedan stuckit ner bland stenarna. Ett enkelt arrangemang som liksom bordet är helt underhållsfritt!