Bild: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm. Alla täcken från Mille Notti kommer i en tygväska. Perfekt förvaring av täcket då du lägger undan det för säsongen.

Bort med vinterpälsen

Ett härligt vårtecken, tycker jag är när det tjocka duntäcket börjar bli för varmt. Då är det dags att bädda om i sängen inför den stundande sommaren. Mille Notti har ett jättefint fibertäcke som heter Fibra, täcket är fyllt med 70% Fossflakes och 30% bollfiber i polyester. Fyllningen gör att täcket känns som dun och finns i två olika vikter, beroende på hur varmt du vill ha det. Jag rekommenderar den lättare varianten om du är ute efter ett sommartäcke.

Bild från Mille Notti. Fibertäcket Fibra känns som dun, trots att det inte innehåller en enda fjäder. Enkeltäcke från 1180 kr och dubbeltäcket startar vid 1.800 kr.

Svensk standard på dubbeltäcken

Mille Notti har den svenska standarden 220×220 cm på sina dubbeltäcken. Det tycker jag är viktigt att man vet då man ska investera i ett riktigt bra täcke. Ikea har ett eget, större format, vilket göra att du bara kan bädda med sänglinne från det stora möbelvaruhuset.