Bild:Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.

Kylan har verkligen slagit till den senaste tiden. Många tycker att det är tråkigt när det är så kallt. Se på möjligheterna och dra nytta av kylan! Skapa och dekorera med is!

Iskrans med svarta inslag

Här har jag fyllt en vanlig sockerkaksform med vatten och strött i svarta stjärnor. Ytspänningen gör att de flyter på ytan, för att få dem att sjunka droppade jag i lite diskmedel. Fatet har fått lite snö på sig, vill man kan man ta konstgjord snö som finns i olika hobby- och blomaffärer. Tänd ett ljus och se till att fatet har kanter så att inte smältvattnet rinner ut. Iskransen håller sig förvånansvärt länge i rumstemperatur. Här har jag tidigare gjort en annan variant på islykta för inomhusbruk.

Bild:Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.

Krans med lingon och kanel

Här har jag gjort en annan variant med lingon, några blad och kanelstänger. Fatet är sedan dekorerat med kanelstänger, snö och blåbärsris.


Bild: Uppslag från Icehotel Magazine 2010/2011

Servera på is!

Icehotel från Jukkasjärvi har ett riktigt snyggt magasin, där hittade jag ett reportage om deras restaurang. Vissa av rätterna läggs upp på isblock innan servering. Kanske en idé till nyårsmenyn?