IMG_2056

Allt som du behöver finns i påsen; ljusmassan, två vekar, hållare för veken och en bra bruksanvisning. På nätet kan du beställa Candelizes produkter hos Confident Living.
Bild: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.

Enkel och smart refill av doftljus

Jag har fått testa Candelize refill till doftljus. Ett smart och enkelt sätt att återanvända tomma, snygga doftljusburkar. Ljusmassan i påsen värmer du enkelt i mikrovågsugnen och sedan är det bara att fylla det tomma ljuset.

Historien bakom Candelize tycker jag är kul och jag ler igenkännande då jag läser om den. Grundarna bakom det svenska märket, Charlott Luisak och Elsa Andrén räknade till 48 tomma doftljus som de sparat hemma. Och visst känns det igen? Har själv svårt att göra mig av med de urbrunna påkostade doftljusen…

IMG_2057

Veken har en självhäftande botten som du enkelt fäster i botten. Glasspinnen med hål i följer också med. Den håller veken på plats under gjutningen.
Doften jag testar här är Peche de Vigne, en härligt fruktig och fräsch doft.
Bild: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.

IMG_2060

Påsen med ljusmassan kör du bara i mikrovågsugnen, kolla effekten på just din ugn. Du får inte köra på högre effekt än 650 W, jag körde i ca 2 minuter på ungefär halva effekten. Ljusmassan smälter lätt.
Jag tycker det är bra att det följer med två vekar, burken jag fyllde rymde inte all massa, så då är det bara att spara den i påsen och sedan göra en ny påfyllning med den andra veken.
Bild: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.

 

En refillpåse kostar 169 kr, men för den som vill köpa flera finns det i 2-pack och ända upp till 4-pack. Då blir förstås priset per påse lägre. Här hittar du alla dofterna.