Come to Sweden reseplansch Norrbotten

Norrbottensrenen är ju ett givet motiv i den här planschen av Ranke Sandgren. Denna finns i två olika format där den största mäter 50 x 70 cm.
Bild lånad från Come to Sweden.

Gamla reseplanscher blir kul inredningsdetalj

Hittade företaget Come to Sweden då jag besökte Formex. Jag föll direkt för de charmiga reseplanscherna med de tidstypiska illustrationerna och typsnitten. Som en äkta norrbottning så vill jag slå ett slag för de nordligare motiven!

Norrbottensrenen är tecknad av Ranke Sandgren (1916–2000) Född och uppvuxen i Umeå. Där börjar också hans reklamkarriär med skyltning och reklam för lokala butiker. Karriären fick fart när Ranke fick jobb på Svensk Filmindustris reklamateljé där uppdragen blandades mellan chinavarieténs dekor till att göra filmaffischer för Ingmar Bergman. Affischen i storlek 50 x 70 kostar 349 kr. Frakten är bara 29 kr.

Come to Sweden Reseplansch Lappland

Hur cool är inte denna då? En same som blickar ut över fjället! Denna är tecknad av Max Ettler som levde mellan 1879-1952. Bild lånad från Come to Sweden.

Come to Sweden reseplansch Lappland midnattsol

Midnattsolen är ju också värd att marknadsföra, denna gjordes av Gunnar Nordgren (1915–1989). I Nordgrens affischer vilar inga ledsamheter! Affischerna har humor och ett visst mått av absurditet. Första hälften av hans karriär var han anställd som illustratör på några av Stockholms mest namnkunniga reklambyråer och det är därifrån vi hittar hans fina reseaffischer. Den andra häften av karriären startar han egen firma och ägnar sig åt fiffiga förpackningar och företagsprofiler. Som pensionär blir han en uppskattad skärgårdsmålare.
Bild lånad från Come to Sweden.

Denna finns i A4 och kostar 89 kr.