Cotton Balls Lights

Ljusslingorna finns med 20, 35 och 50 bollar. Du kan välja fritt bland alla olika färger. Lamporna finns både med glödljus och LED men jag tycker att det finaste ljuset hade lamporna med glödljus.
Bild: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.

Lys upp höstmörkret med fina ljusslingor

Nu när höstmörkret börjar falla är det fint att inreda med ljus. På Hem&Villa hittade jag företaget Cotton Ball Lights som säljer ljusslingor med bollar tillverkade i ekologisk bomull. Slingorna tillverkas i norra Thailand och är dessutom Fairtrademärkta.

Slingorna kan du köpa för sig och sedan välja bland alla härliga färger. Om du har svårt att bestämma dig finns det färdiga paket i olika nyanser. Den minsta slingan har 20 st bollar och kostar 295 kr. Nästa storlek har 35 st bollar och kostar 449 kr. För 550 kr får du den största slingan som har 50 st bollar.

Kabeln är tillverkad i genomskinlig plast och man behöver ingen klumpig transformator utan man bara kopplar in stickkontakten direkt i uttaget. Företaget har en webbshop och leveransen är fraktfri om du handlar för över 290 kr, alltså en ljusslinga.

Svart och vit ljusslinga

Ljusslingorna behöver man inte nödvändigtvis hänga, här har man lagt slingan i en glasvas.
Bild lånad från Cotton Ball Lights.se