Ytterdörren är en Bor-dörr från 1998, då huset byggdes. Tidens tand hade gjort den lite skavd, matt och torr på ytan. Ny färg och ny kulör gjorde hela skillnaden!
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Lacka om ytterdörren och ge den nytt liv!

Då vi byggde hus 1998 var en av mina drömmar en pardörr. Jag valde en vacker, klassisk pardörr från Bor-dörren med speglar på både in och utsidan. Samma dörr skulle välja idag om jag skulle bygga nytt!
Men med tiden så har dörren blivit sliten och själva ytan sträv som lacken på en gammal bil.
Jag tyckte det kändes synd att bara byta till en ny eftersom det egentligen inte var något direkt fel på dörren. Ett måleri lackade om dörren i en ny kulör och den blev som ny igen.

FÖRE. Så här såg dörren ut innan den lackades om. Det syns inte på bilden direkt, men den är lite skavd på några ställen och alldeles matt i färgen.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

NCS 8500-N

Färgkoden som jag valde till dörren heter NCS 8500-N. Det är den svartaste kulören som NorDan godkänner för deras garantier, därför kändes det bra att välja den färgen.
Värt att tänka på är att den kan upplevas som att den går i brunt om man håller den mot något som är kolsvart. Men ska man ha den till ett ljust hus är det ingen fara, då upplevs den som svart.

EFTER. Färgkoden är NCS 8500-N, den svartaste kulören som NorDan levererar sina dörrar i, med tanke på garantier. Den upplevs som svart mot ljusare kulörer, men ska man ha den mot kolsvarta detaljer så är risken stor att den upplevs gå i brunt. Jag är väldigt nöjd med färgen och den har hållit sig fin i flera år.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.