PR Home glödlampa

 

PR Homes nya serie Notice har alla glödlampor med olika sorter av glödtrådar. Själva armaturen är grov och rå i ytan och finns i färgerna koppar, silver och mässing. Bild lånad från PR Home.

Glödlampan får ny revansch

Inte långt efter förbudet med glödlampor som EU införde, så dyker de upp igen – glödlamporna! Nu har vi tröttnat på LED-lampornas blåvita ljus och istället vill vi ha det varma glödljuset. I alla fall om man ser till vad utställarna visade på Formex och Stockholm Light Fair.

En stark och genomgående trend som jag märkte på både inredningsmässan Formex och möbelmässan Stockholm Furniture Fair var att glödlampan har kommit tillbaka. I nästan varje belysningsmonter visades olika typer av stora glödlampor med gyllene glödtrådar som både vacker detalj och ljusspridare.  Genom att kalla glödlampan  för dekorationsljus så får den säljas igen. Visst drar den mer watt än en LED men det blir ju så mycket mysigare, eller hur?

Madame Stoltz

Här två olika typer av stora glödlampor. Dessa hittade jag i Madame Stoltz monter.
Bild: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.

Arbetslampa

Ytterligare en utställare som jag tyvärr inte har namnet på. Den klassiska garagelampan i nytappning – givetvis med en glödlampa som ljuskälla.

Bild: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.