Glöm alla tråkiga frysta hamburgare. Häng med trenden och gör goda smash-burgers istället! Det enda du behöver är en bra köttfärs, en smashare och ett grillbord.
Redskapen hittar du hos Gourmetstål – ett norrländsk företag som tillverkar sina rejäla produkter från malmen som bryts i Malmfälten. Frågor på det?
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Vi är en matlagande familj som gillar det naturliga och lokalproducerade. Industrimat är någonting som vi försöker att undvika! Att få barnen att intressera sig för matlagning och var maten kommer ifrån är något som vi tycker är viktigt. Då blir det ju extra kul när tonåringen ratar den frysta industriburgaren och istället vill göra en smash-burgare med älgfärs på grillen tillsammans med polarna!

Så roligt när tonåringen i huset vill fixa käket med kompisarna! Bra färs och goda tillbehör är det enda som krävs! Här har vi lagt grillbordet på grillen och vips har du en bra stekhäll.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Gourmetstål har massor av rejäla och bra produkter för matlagning. Företaget ligger i Umeå och stålet till deras produkter tillverkas från malmen som bryts i Malmfälten – kan det bli bättre? Rejäla saker som levererar!

Bacon steker du enkelt på hällen. När du använt den klart så rengör du den bara genom att skrapa av den med skrapan och torka av den. Den ska inte diskas eller köras i diskmaskin, med tiden får den en mörkare färg – det är bara naturligt. Visst är det häftigt att den är tillverkad av malm från Norrbotten?
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Stekhällen lägger du på grillen och vips har du en häll som kan användas till hamburgare, pizza, stekhäll eller bakugn. När grillsäsongen är över använder du den i ugnen eller på spisen. Eftersom den är tillverkad i stål funkar den också på en induktionshäll. Vi har stekt burgare, bakat pizza och bröd på hällen och det blir jättebra. Bara fantasin sätter gränser på vad du kan göra!

Att göra goda burgare är enkelt! Bra färs som du försiktigt rullar i bollar som du sedan pressar ut på stekbordet och kryddar med salt och peppar under grillningen.
Vi lägger ett smörpapper mellan pressen och köttfärsen, så fastnar det inte.
Just nu kör Gourmetstål en kampanj med grillbord/pizzahäll, pizzaspade, receptbok, tygväska, stekskrapa och em smashar för 1.565 kr och fri frakt.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Riktigt rejäla produkter. Stekhällen är tillverkad av 6 mm varmvalsat stål och mäter 34 x 39 cm och väger hela 8 kg. Hamburger-smashern har en bra tyngd och ett handtag i gummi. Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Smältkupolen lägger du över burgaren ett kort stund så att osten smälter. Den kan du också använda som en serveringskupa och finns i tre olika storlekar, Den du ser på bilden är den minsta och mäter 12 cm i diameter och kostar 165 kr, 2-pack för 270 kr.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Smältkupan finns i tre olika storlekar och kan också används som serveringskupol. Det  här är den minska varianten med en diameter på 12 cm, perfekt att lägga över burgaren så osten smälter perfekt.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Tack vare att värmen leds så bra via stekhällen kan du också baka på den. Pizzor får en härlig yta och du kan också baka olika bröd på den. Pizzaspaden Klara används när du ska baka på hällen. Den är tillverkad i 4 mm björkplywood och har fasade kanter. Tillverkningen görs i Obbola utanför Umeå. Extra gulligt tycker jag att spaden Klara är döpt grundaren Christoffers mormor, som hette just Klara.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Just nu har kör Gourmetstål en kampanj där du får stekhällen, pizzaspade, smasher, stekskrapa, receptbok och en tygkasse för 1.565 kr inklusive frakt.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.