Ananas Isaform

Postern Ananas finns i fem olika färger och fyra olika storlekar/papper. Pris från 325kr.
Bild lånad från IsaForm.

IsaForm – grafisk design från norrbotten

Isabelle Norman Sällström kommer från Piteå och är uppvuxen i ett kreativt hem, därför var steget inte långt att hon skulle börja med design. Nu driver hon eget företag och säljer sina produkter över hela världen – möt designern bakom Isa Form!
Gillar du något och vill handla – passa på! Under hela september får du 10% på hela sortimentet med kampanjkoden ”villavarm”.

Isabelle, berätta lite om dig själv och hur du började med design!

Jag är uppvuxen med väldigt kreativa föräldrar som drev en inredningsbutik, samtidigt som jag alltid gillat all sorts färg, form och skapande, så att jobba som formgivare var något som jag beslutade mig för ganska tidigt. Efter medieprogrammet på gymnasiet läste jag på Berghs Soc på distans, halkade på många bananskal som bland annat innefattade SM i grafisk design som tog mig till OS i Seöul, en modig reklambyråchef som vågade anställa en artonåring och sen rullade det på. När min första son föddes 2006 och jag var ledig från mitt jobb som grafisk formgivare föddes idén till en egen firma. Och så blev det. Isa Form startades 2006 och i år firar jag nio år som egenföretagare. Idag jobbar jag både på frilansbasis och i min egen formbutik shop.isa.nu.

sb_zigzag

Skärbräda Zigzag, svensktillverkad med kärna i trä och belagt med ett hårt melaminskikt. Pris 275 kr.
Bild lånad från Isa Form.

Hur hittar du din inspiration?

Det där med inspiration är ett mysterium. Ofta kommer de där kreativa impulserna sent på kvällen för mig, när jag egentligen behöver sova. Och har jag ett stressigt uppdrag på bordet ramlar jag ibland ner i en formsvacka. Jag hittar inspiration i allting – musik, mina barns teckningar, inredningsmagasin och kreativa instagramkonton. Eller bara när jag sitter på bryggan med en kopp kaffe och tittar ut över havet.

Var tillverkas dina produkter?

Jag försöker jobba så lokalt som möjligt. Alla posters, som är det jag säljer mest, trycks bara ett stenkast från där jag bor. Andra produkter trycks i grannstäder medan textil och brickor tillverkas i södra sverige.  I våras lanserade jag en serie väskor som kommer från Australien.

vaska_etno

Åh, den här väskan vill jag ha! Väska i tyg Etno och med remmar i läder. Verkar som om fler har lagt vantarna på en sådan väska för i skrivande stund finns den inte i webbshoppen… Däremot finns samma väska i andra tyger. Pris 680 kr.
Bild lånad från IsaForm.

Vad har du på gång just nu?

Just nu jobbar jag med höstens kollektion. Kuddfodral, brickor och en familjekalender. Sen har jag ett par roliga frilansuppdrag som jag arbetar med. Bland annat förpackningar och motiv till barntandborstar för TePe. Sen håller jag och min agent i Australien på att förbereda oss för att medverka på designmässan Surtex i New york i vår. Själv ska jag inte åka dit, men hon ska representera mig och mina mönster, så det blir till att rita många nya mönster i höst!

 

Är du själv designer eller vill tipsa om någon som skulle passa som månadens designer? Skicka ett mejl till mig, helena@villavarm.se skriv Månadens designer i rubriken på mejlet.isa