EcoFurn gör möbler helt i trä som sedan sammanfogas av hampasnöre. De tillverkas av nordiska träslag som furu, björk, ek, lärk och al. Hittade dessa på en mässa som jag besökt i helgen. De är väldigt sköna att sitta i och den smarta monteringen med snöret gör att de lätt går att fälla ihop. Jag tror också att hampasnöret gör att stolen ger med sig lite och därmed mer bekväm.

Stolarna fungerar både utom- och inomhus men om stolen ska stå ute och man inte vill bry sig om något underhåll är obehandlad lärk något man ska välja. Priset för en vilstol i lärk ligger på 1.695 kr. De betsade i björk kostar 1.395 kr och då kan de stå ute under sommarmånaderna men tas in över vintern.

Stolarna kan kompletteras med en hampakudde som gör stolen ännu mer bekväm. Kudden går att ha ute men bör tas in för att torkas om den blivit blöt. En kudde kostar ca 170 kr.
Stolarna är också fina att komplettera med ett får- eller renskinn på.

Jag tänker ha vilstolarna ute på terrassen vid vår sportstuga. Perfekt att sitta i och njuta av vårsolen! Just designen och materialen passar också fint till vår gråa stuga.

Har inte hittat någon återförsäljarlista men det stora möbelvaruhuset på nätet,  Kila Möbler säljer.