Utemöbler i lärkträ från EcoFurn. Stolarna finns i en rad olika träslag och behandlingar. Här har jag skrivit ett tidigare inlägg där man ser de olika varianterna. Jag valde lärkträ som med tiden kommer att få en vacker, grå färg. Dessutom behöver man heller inte olja eller behandla dem.
I samma serie finns också bord eller pallar, dessa byggs ihop på samma sätt – med snören.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Just nu är ju inte färgen den rätta! Jag vill ha en grå ton på träet men med tiden kommer lärkträet att gråna. Det kommer att bli perfekt!
Trätrallen har vi behandlat med Sioox träbehandling som ger terrassen en gråvit ton.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Nya stolar i stugan

Vår stuga använder vi till största delen på vintern, ja man kan nog kalla den en vinterstuga. Men trots det så behövs  ändå lite trädgårdsmöbler! Så fort solen visar sig under vårvintern vill man gärna sitta ute och under övriga året är det ju också bra att ha några sittplatser.
Dessutom är de ju också fint att möblera terrassen.

Stolarna kommer i lösa delar, som ett plockepinn. Det är inga skruvar eller beslag utan stolen knyts ihop med hampasnören. Dessa får man efterdra med tiden. Knutarna blir en fin detalj till stolen.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Som tillbehör finns kuddar i hampa, som är sköna att luta huvudet mot. Dessa tål att ha ute men man ta in dem och torka dem om de blivit blöta.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.