Så här gör du pallar från tallstockar. En bra motorsåg, en tumstock och en penna är det du behöver.
Det är så fint att kunna inreda ute vid vår vinterstuga med pallar som är gjorda från några tallar som vi avverkade hemma på tomten. Pallarna fungerar både att sitta på men också som ett litet avlastningsbord.
Bild: Magnus Sundström @fotomyndigheten

Pallen fungerar bra också som ett litet avlastningsbord. Vi har dem ute vid grillplatsen och på terrassen.

Så här kapar du pallar med motorsåg

Min kära bror har kapat fram så fina pallar av trädstockar som vi kapade av några tallar som vi fällde på tomten. Först hade vi tänkt att bara ha dem som raka stockar, men så fick jag syn på några pallar på fjällstationen i Årrenjarka som vi tog inspirationen från. Ett stående tips från mig – ta inredningsinspiration från hotell och restauranger!

Här är själva ämnet till pallarna. Vi hade först tänkt att bara ha dem som ”stockar”. Kapa höjden på stockarna som du vill ha borden, vi kapade dem ca 50 cm höga.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Börja först med att kapa under själva sitsen på pallen. Vi gjorde den ca 7 cm tjock. Kör med motorsågen in i stocken, så långt som bladet är i fyra sidor, runt om alltså. Här ser man hur skivan är frilagd på ena sidan.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Markera sedan ytterkanterna och skär sedan snitt ned mot själva plattan.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Ytterhörnet på benen får lite bark kvar, detta syns i bilden.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Första pallen är klar! Jag gillar den tuffa ytan och att barken sitter kvar lite här och där. Med tiden kommer den nog att ramla av men det gör inget. Fin att använda ute både att sitta på och ha den som ett litet bord.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Vintermys ute! Lyktan kommer från I Am Interior och den lilla burken tändstickor kommer från Eldstickan. Vilstolen med renskinnet på är i lärkträ och kommer från EcoFurn.
Jag har tidigare tipsat om de stolarna här på inredningsbloggen och där ser du också hur de såg ut i färgen då de var nya.
Bild: Magnus Sundström @fotomyndigheten