Bild: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm. De vildvuxna garderobsblommorna har jag tröttnat på, istället har jag gjort en klassisk murgrönebåge av vide.

Murgröna – favoritväxten

Så här när det våras känns det skönt att fräscha upp i sina fönster. Jag har inte så många olika levande krukväxter hemma, en favoritväxt som dock alltid finns i huset är murgrönan. Den är tacksam och lättskött, dessutom fin att använda i arrangemang och till dukningar. Har man bara  en murgröna hemma så löser sig det sista ”piffet”!

Båge av vide

Här har jag gjort en båge själv genom att sticka ned två kvistar av vide. Jag la dem om varandra med den ena tjocka stammen med den andra smala och tvinnade dem något. Fixerade kvistarna genom att linda en bit järntråd på några ställen. Enkelt, gratis och snyggt!