Så här gör du ett billigt och fint höstarrangemang med perenner, bär och fröställningar. Plocka från din trädgård!
I min kruka använde jag revsuga, lungört, en grön marktäckare jag inte vet namnet på, rönnbär, mossa, fröställningar från alunrot och strålöga.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Kruka med frosttåliga perenner

Efter den här fantastiska sommaren börjar sommarplantorna ha tagit ut sin rätt. Då kan det var kul att byta ut till någonting mer höstigt i krukorna. Genom att ta växter och material från trädgården kan du skapa ett fint arrangemang av sådant som är gratis!
Så här gjorde jag:

Många marktäckande perenner som tex. lammöron, revsuga, lungört och gullgröna sprider sig snabbt och därför har man oftast för många i sina rabatter. Jag rensade lite och passade på att plantera dem i en kruka där sommarblommorna hade blommat ut. Använd samma jord, du behöver inte byta!
Sedan plockad jag några bärkvistar, mossa och vackra fröställningar som jag stack ned lite här och där.
Voíla, ett höstig, frosttåligt och gratis växtarrangemang. Lycka till!

Höstplantering i kruka

Eftersom växterna jag valt är marktäckare blir arrangemanget lågt. Därför passar det fin till en trappa eller vid en entré där man ser planteringen uppifrån. Tänk på att välja en kruka som är frosttåliga om du ska ha kvar planteringen över vintern om du bor på kallare platser, som jag gör!
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.