Gillar du desserten Pavlova? Du vet den med söt maräng, jordgubbar och fluffig grädde. Då är det här en drink du måste testa!
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Drinken passar utmärkt efter en middag när du är sugen på en lite sötare drink eller om du gillar söta drinkar. Vill du göra den alkoholfri så hoppa bara över vodkan. Har du en mixer så kör du med fördel frusna jordgubbar och kuber av frusen passionsfrukt till en sval drink. Gör sockerlagen i förväg och låt den svalna i kylen så att alla ingredienser är riktigt kalla.

Recept på Pavlova-cocktail

4 drinkar

Sockerlag:
Koka upp 2 dl vatten och rör i 1 dl socker till det har löst sig. Smaka av lagen med vaniljsocker eller vaniljessens så lagen smakar vanilj. Låt den svalna, lagen räcker till flera drinkar och du kan ha den i kylskåpet några dagar ytterligare.

24 cl vodka
1 dl pressad citronjuice
1,5 dl kall sockerlag med vanilj
2 stora nävar frusna jordgubbar
6 st kuber frusen passionsfrukt, finns t ex på Coop
1 äggvita (för skummet på toppen)
Ätlig blomma för dekoration t ex penséer.

Lägg alla ingredienserna i en mixer och kör tills allt är mosat och du har en fluffig ”smet”. Häll upp i cocktailglas och dekorera med en blomma på skummet – servera och njut!

Sommar i en drink. Testa att göra en Pavlova-drink som smakar som den goda och kända efterrätten. Kör de frusna jordgubbarna och passionsfrukten i en mixer och du får en härligt fluffig drink.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.