Swedish Tonic är en handgjord tonic där man bara har använt naturliga ingredienser. Sirapen kommer i en flaska på 200 ml som räcker till ca 10 drinkar.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Tonic som du blandar själv

Gin, tycker jag, har fått en nytändning och blivit en trendig spritsort. Nu kan man hitta flera spännande varianter och inte bara göra en GT på en trött tax-free Gordons blandat med en 1,5 liters Schweppes Tonic. Nej, nu kan man dessutom toppa upp drinken med en handgjord tonic, tillverkad av bara naturliga ingredienser!

Historien bakom drinken Gin&Tonic kommer från det brittiska Indien. Bark från Kinaträdet blandades med vatten och kininet i barken skulle verka förebyggande mot malaria. För att göra drycken mindre bitter tillsatte man gin. Ja, man kanske ville ha det lite roligt också!
I vanlig tonic som man köper i matvarubutikerna är kininet syntetiskt. Egentligen är det naturliga kininet brunt då det kommer från barken. Detta är något man tagit fasta på hos SwedishTonic – därför är deras tonic sirapsfärgad eftersom den bara innehåller naturliga ämnen.

Snygg presentförpackning med tonicessens och mätmått i metall, kostar 249 kr. Perfekt som present till den som gillar gin! Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena

Tonicsflaskan kan man köpa som den är, en flaska  kostar 199 kr och räcker till ca 10 drinkar. Det finns också en snygg presentförpackning för 249 kr som dessutom innehåller ett mått i metall. Drinken blandar du med valfri gin och sedan tillsätter 2 cl tonicessens som du sedan fyller upp vanligt kolsyrat vatten.

Jag har fått testat och tycker den var klart annorlunda än den vanliga du köper i Pet-flaska. Den är inte alls lika söt, vilket jag gillar. Smaken är såklar bitter som en tonic ska vara men den har även en större örtigare ton. Plus också för färgen!

Visst kostar den mer, men kul att testa vid speciella tillfällen och en fin present till den som gillar gin.

*Inlägget är ett samarbete med Swedish Tonic.