Tonic med riktig persika! Ja, det hittar man hos Swedish Tonic som jobbar med bara äkta råvaror och inget syntetiskt. Ginen på bilden heter Naupe och är en finsk gin som är riktigt bra tycker jag. Kul att den är gjord på råg och på hantverksmässigt sätt i ett gammalt mejeri. Produktionen startade för några år sedan och den har vunnit pris i en internationell tävling.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Gin och tonic är nog min favoritdrink,

inte så söt och med en fräschör och lagom bitterhet. Men en GT kan också inte alls bli god och hemligheten är ju som vanligt vilka råvaror man använder. Först har vi ginen och det börjar komma så många olika spännande varianter. Jag brukar alltid botanisera i tax-freebutikerna då jag är ute och reser, det är kul att köpa med sig sorter som man inte hittar hemma.  Sist hittade jag en rabarber-gin från Skottland som var riktigt bra.

Sedan har vi tonicen och jag måste ju säga ett en 1,5 liters tonic från matbutiken är ingen höjdare. Leta hellre efter de mindre flaskorna som är gjorda på ett hantverksmässigt sätt. Ett exempel på dessa är Swedish Tonic, de brygger sin tonic utanför Stockholm och använder bara naturliga råvaror. Deras tonic finns i bland annat i mat- och delikatessbutiker. Du kan också beställa direkt från deras webbshop, det funkar smidigt och lätt.

Alkoholfritt alternativ

Vill man ha ett alkoholfritt alternativ så använd tonicen som den är med is i. Tack vare bitterheten så känns den roligare och mer vuxnare i smaken än en vanlig läsk.

Här har jag använt deras persika-tonic som har en bitterhet men känns fräsch med persikotonen. Kul också att den får en vacker färg!

Här har jag skrivit mer om deras produkter, de har också fina presentkit för ginälskaren.