Den tomma, grå väggen har fått en mer ombonad känsla med tavlor, hantverk och en spegel. Samtidigt blir tv:n mer inramad och försvinner i tavelväggen.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Skapa en kreativ tavelvägg i ditt hem, det ger en ombonad och personlig känsla i din inredning. För visst är det tråkigt med kala väggar? Det behöver dessutom inte kosta en massa  pengar utan kolla hemma i dina gömmor och hitta det du har hemma!
Bilderna kommer från vår vinterstuga i Kåbdalis.

Så här gör du en tavelvägg

  • Olika format – samla olika format och ramar på tavlorna, det skapar en spänning till tavelväggen
  • Samlad färgskala – håll ihop motiven och färgerna så att allt harmonierar
  • Andra detaljer – blanda in hantverk, reseminnen, en ljushållare eller kanske en spegel. Det ger en personlig prägel till inredningen.
  • Linjer – håll ihop tavelväggen med några raka linjer. Här höll vi en rak kant ner mot golvet och en mot dörren till badrummet.
  • Dynamiska avstånd – mät inte för noga inne i själva tavelväggen. Låt föremålen ta lite olika plats, det skapar en mer spännande känsla.

Jag tycker det är fint att blanda in andra objekt i en tavelvägg. Handväskan i tennbroderi som mamma sytt av renskinn blir ett fint blickfång till hela väggen och skapar en 3D-effekt.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Den här fina träkroken hittade jag på Åhléns. Det fungerar som upphängare både till väskan och den här vepan. Färg- och stilmässigt passar den fint till väggen.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Jag har tidigare gjort en inlägg om en annan, kreativ tavelvägg som vi har hemma i huset.