(Inlägget är ett betalt samarbete med The Nap Lab)
Sängen är bäddad med örngott i linne från Lovely Linen, den stickade grova filten är en tyngdfilt som kommer från The Nap Lab.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Finns det något bättre än att lägga ned sitt trötta huvud på en skön kudde efter en lång hektisk dag? Vilken kudde man tycker om är verkligen olika. Tunna, höga, mjuka eller fasta, listan kan göras lång med alla olika alternativ.
The Nap Lab har två olika fiberkuddar båda med yttertyg i Tencel, en textil som är tillverkad av cellulosa. På deras webbsida finns ett enkelt test som ger dig förslag på den kudde som passar dig bäst.


Yttertyget är mjukt och skönt. Runt om har kudden kantats med en blå söm runt om.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

The Pillow, kudde med fastare stöd

Tycker du om lite fastare kuddar som ger ett bra stöd och inte är fluffiga, då är den med ett fastare stöd bäst. När du trycker på kudden så känns den lite som en Tempur-madrass, den formar sig efter trycket. Den här kudden är fylld med High Loft-skum. Kudden finns i tre olika höjder låg, medium och hög. Jag har prövat den i höjden medium.

Härligt och mjukt yttertyg i Tencel på båda kuddarna. Visste du förresten att Tencel är en naturmaterial? Det tillverkas nämligen av träfibrer, vilket ger ett mjukt tyg som andas.
Bild: M. Sundström, @fotomyndigheten.

The Pillow, kudde som är mjuk och formbar

Den här kudden är mycket mjukare än den med fastare stöd. Här har man fyllt kudden med Memory Fibre. Den är mjuk men ger ändå ett stöd, inte att jämföra med en fluffig dunkudde. Också den här kudden finns i tre olika storlekar; låg, medium och hög. Jag har provat den i höjden medium. Priserna är samma för kuddarna, det ordinarie priset är 649 kr, men med rabattkoden kostar den 487 kr.

Så här tyckte jag om kuddarna

Personligen så gillar jag lite högre kuddar och när jag gjorde The Nap Labs webbtest blev svaret att jag skulle ha en medium. Den med fastare stöd tycker jag blev alldeles för hård och inte alls skön att sova på. Jag är inte heller någon fan av Tempur-konceptet.
Den mjuka och formbara tycker jag är bekväm att sova i och jag behöver bara ha en kudde numera, annars brukar jag ha två kuddar på varandra för att få rätt höjd. Jag gillar att den ger ett stöd för huvudet och inte sjunker ihop efter ett tag som vissa andra kuddar gör.
Om du är ute efter en väldigt mjuk och fluffig kudde och föredrar dun så skulle jag inte rekommendera den här typen av kudde. Men gillar du en fastare kudde med stöd så kommer du att få det med någon av dessa sex olika modeller.

Rabattkod – The Nap Lab

När du beställer från The Nap Lab, använd rabattkoden ”HEMMAHOSHELENA25” då får du 25% rabatt på hela beställningen. Rabattkoden gäller även tyngdtäcken, tyngdfilar och sänglinne mm.

Kuddarna kommer förpackade i en enkel väska med dragkedja. Ordinarie pris är 649 kr, men med koden ”HEMMAHOSHELENA25” får du hela 25% på din beställning och då kostar kudden 487kr. Beställningen skickas dessutom fraktfritt.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.