Fina glasunderlägg i melanin med tryckta motiv inspirerade av samiska gravyrmönster – Aktavuohta. Ligger packade om 4 st för 160 kr.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Vi blir mer intresserade av lokalproducerat och vi vill gärna veta var det vi köper är tillverkat. Hantverk och att komma tillbaka till sina rötter blir trendigt. Just den samiska kulturen har en lång tradition i vårt land och de vackra mönstren passar fint på olika inredningssaker.

Tygkassen Snowflake, här i oblekt tyg och med sydd bälgbotten, svart tryck på ena sidan. Finns också i vitt bomullstyg, 179 kr.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Jokkmokksföretaget Stoorstålka har tagit fasta på den samiska kulturen och tagit fram massor av fina inredningsdetaljer. Produkterna är till största delen svensktillverkade och görs så miljövänligt som möjligt. Bakom företaget står Lotta Stoor och Piera Stålka och deras efternamn bildar tillsammans varumärkets namn! Här hittar du mer snygg inredning från Stoorstålka:

Den här ullpläden kommer också från Stoorstålka men finns tyvärr inte längre i lager.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Jag gillar verkligen deras saker. Fina att inreda en fjällstuga med, blanda in i den vanliga stilen eller som fina presenter till någon som gillar Norrbotten! Om du inte har vägarna förbi butiken i Jokkmokk så kan du enkelt handla från Stoorstålkas webbshop, de levererar till hela världen.