Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Ett roligt spel i trädgården är verkligen något som hör sommaren till. Barnen tycker det är extra kul när de vuxna också är med och spelar!
Extra roligt, tycker jag, är att spelen också är fina. Jag gillar inte plastspel i grälla färger utan gillar hellre spel gjorda i trä och lite dovare nyanser…
Har hittat några fina träspel hos BEX Sport. De säljs bland annat på Hemtex, Stor&Liten och på nätet hos bland annat Spelexperten.

Rollo – träskivor som rullas

I det här spelet ska du rulla träskivor så nära din pinne som möjligt och beroende på hur skivan faller får du poängen som syns. Skivorna måste rullas mot pinnen.
Setet innehåller två pinnar med ett snöre i toppen som avståndsmätare samt sex träbrickor.

Med Rollo-spelet följde det med en röd tygpåse. Jag tänker lägga mitt i en vacker korg eller kanske sy en snygg tygkasse med dragsko som spelet får ligga i.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Rollospelet kostar 349 kr och det har jag sett bland annat på Hemtex. Spelet innehåller sex träskivor med olika poäng på vardera sida samt två pinnar med snöre som man mäter avståndet med.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Spinladder – kulor med rätta snurren

Ett roligt spel där träkulor kastas mot stegen och målet är att först nå till 21. Kul att spela i lag men fungerar också om man bara är två.

Snyggt och rejält med trädgårdsspel i trä. Man kan enkelt fälla in benen så tar det mindre plats då man inte använder det. Ca-priset för Spinladder är 499 kr.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Det gäller att ha den rätta snurren på kulorna så de fastnar på stegen!
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.