Trädgårdsmästaren Linda Schilén ger ut sin tredje bok. Den här gången handlar det om våra krukväxter. Boken finns bland annat att beställa på nätet och kostar 199 kr.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Inspirerande bok om krukväxter

Genom en rad olika mässor har jag lärt känna den härliga och engagerade trädgårdsmästaren Linda Schilén. Att höra henne berätta om växter och odling är en upplevelse, lite som att lyssna på en saga. Hon berättar så målande och nästan poetiskt om odling och växter! Man blir så inspirerad!

Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Lindas nya bok handlar om våra älskade krukväxter. Det är inte en vanlig växtbok där man bara radar upp de olika växter från a-ö. Nej, här beskrivs de efter olika egenheter och funktioner. I vilka rum de passar och som Linda själv säger: ”Krukväxter ska inte behandlas som en grön massa, utan som de självständiga personligheter som de är.
Visst låter bara det härligt?

Jag tycker om boken, illustrationerna är faktiskt gjorda av Linda själv som också är en duktig konstnär. I boken får man också tips om hur man arrangerar sina krukväxter, hur man gör ett stilleben och hur man förökar sina växter.

Rum för rum går Linda igenom vilka växter som trivs i respektive rum men också vad växterna gör för dig. Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Boken finns bland annat att beställa från Bokus och kostar 199 kr.