Nu när vi får varmare dagar börjar det av vara dags för målningsarbeten utomhus. Det är roligt att underhålla och sköta om sin husfasad, dessutom så ger du huset ett bättre skydd. Nu lanserar Alcro en ny serie utomhusfärger för fasad, fönster och snickeri och trätrall – Bestå.
Bild lånad från Alcro.

Alcro Bestå Utsikt

Bestå Utsikt är en fönsterfärg som ger en väderbeständig yta som också kan användas till snickerier.  Eftersom färgen inte rinner så lätt, är den lätt att måla mot en glasyta. Färgen är lättsruken och ger en fin yta. Färgen finns i 0,75 liter och 3 liters burkar och finns i flera olika färdiga kulörer.

Här är mitt projekt där jag tänker använda Alcro Bestå. Vår entré har pelare i limträ som blivit matta i ytan och dessutom fått lite mörka fläckar på några ställen. Räcket uppe är tillverkat av stål och får har färgen börjat att släppa och där kommer jag att använda en färg för järnytor.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Det här staketet är målad i kulören Tonad vit och jag tror den kommer att bli rätt till vårt hus. Vi har målat huset i NCS 0502-Y, fast med en dubbel brytning av receptet, vilket gör att huset inte är helvitt.
Bild lånad från Alcro.