Efter snart 26 år i vårt hus börjar det bli dags med en badrumsrenovering. Jag gillar fortfarande kaklet och klinkret, men själva badrumsinredningen har tagit ut sin rätt. Sidorna och dörrarna har börjat svälla och själva färgen börjat flagna. Nu har jag hittat en så fin kommod och ett spegelskåp från Björbo Badrum som tillverkas i  Dalarna. Serien heter Saga och jag tänker välja svart denna gång!
Bild lånad från Björbo Badrum.

När vi byggde vårt hus 1998 så var det mycket färg. Själva huset målade vi herrgårdsgult, vardagsrummet tapetserade vi i terrakotta, köket hade gula vägar och i hallen valde vi grönt och terrakotta-färgade plattor. Ja, du förstår hur trenderna var då! Tack och lov så var vi inte lika färgstarka i valen till badrummen. I det lilla badrummet valde vi vitt och blått. Golvet har blåa tosetter och en blå kant nedtill, väggen har vitt kakel. Därför känns det fortfarande fint och det finns ingen anledning att byta ut det. Dessutom är ju kakel och klinker hållbart och skulle ju vara väldigt kostsamt att byta ut.

Saga  – badrumsmöbel i klassisk stil med modern tappning

Men så över till själva badrumsinredningen. Den kan man nog säga är sönderduschad… Vi har inte haft någon duschvägg mellan kommoden och duschen, så med tiden har fukten gjort att sidan och luckan på kommoden börjat svälla. Nu kommer vi att sätta en smalare glasvägg mellan som kommer att fungera som en ”fuktspärr” mot den nya kommoden.

Serien heter Saga och finns i olika bredder och man kan även välja på några olika fronter. Jag har fastnat för Harv som har smala ränder i fronten. Björnbo har tagit fram elva grundfärger, men du kan också få den i valfri kulör som tillval. Även själva tvättstället kan du välja i olika material, jag kommer att ta det i vitt porslin.

Här är bilder från vårt befintliga badrum i blått och vitt. Badrumsinredningen Saga kommer från Björbo Badrum och bilden med det svarta taket hittade jag hos Badrumsdrömmar.
Bildcollage: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Moodboard badrum i svart och blå-vitt

Jag har skissat på en moodboard på det nya badrummet och jag vill ta in en mer klassisk stil som passar till vårt hus. Svart känns lite häftigare och bryter fint mot det blåvita golvet. Toaletten har en svart sits från Kandre, det är ett bra tips om man vill på ett enkelt sätt vill ge toaletten ett nytt intryck.
Taket i badrummet är ett vitlaserat furutak och jag fick en tanke att måla taklisterna vita och taket svart för att knyta ihop rummet. Har kollat på Coloramas serie CANCAN som har massor av härliga färger där man köper en färgroller och testar kulören innan man målar. Framing Black är en svart kulör och den finns också som snickerifärg i matt, vilket kommer bli fint som takfärg.

Här ett exempel på ett badrum med svart tak. Häftigt annorlunda, tycker jag!
Bild lånad från Badrumsdrömmar.