Boken Blomstermat ger massor av tips på hur du använder blommor i mat, dessutom innehåller boken många vackra bilder men också odlingstips och trevliga recept.
Bild och styling: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Även om jag tycker att jag är ganska duktig på olika växter och blommor blir jag både hänförd och inspirerad över så många ätbara blommor det finns! Jag bläddrar i boken och blir verkligen förvånad när jag läser att växter som t ex lejongap, solros och stockros är ätliga. Det visste inte jag! Tänk att jag odlat och haft dessa blommor i min trädgård men inte i köket…

Tänk så roligt att kunna plocka vackra blommor och sedan dekorera en sallad eller en maträtt med. Så här på våren när man planerar för sommarens odling passar det ju bra att utöka med lite ätbara blommor. Vad sägs om blåklint, gurkört, tagetes eller viol/penseér?

Fler böcker skrivna av Peter Streiffert

Blomstermat är skriven av Peter Streijffert är både kock och hängiven odlare. Genom åren har han gett ut fler böcker om både vin, mat och odling. Den näst senaste boken är Bokashi – för en bättre jord. Här beskriver Peter om fördelen med att ta hand om sitt matavfall med hjälp av bokashi-metoden, två hinkar och ett speciellt strö som sätter igång kompostprocessen.

Vackra bilder bjuds det på i boken Blomstermat. Boken hittar du t ex hos Bokus där du också hittar Peter Streifferts övriga böcker.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Åh, söta violer eller penséer är ju underbara att dekorera med! Blommorna kan man kandera, pressa och torka för att sedan ha som dekoration. Färska fungerar blommorna som ett trevlig inslag i en sallad.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.