Visst är det roligt med färska snittblommor, men ibland har man kanske inte tid eller råd att köpa en bukett. Mitt tips är att ta några konstgjorda blommor och blanda med levande gröna blad från naturen!
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Närbild på buketten som innehåller tre kvistar av konstgjorda pioner i vitt.  Pionkvistarna kommer från Mr Plant och finns också i rosa. Det gröna har jag plockat in från naturen, späda rönnkvistar, sommargyllen och någon kvist murgröna har också kommit med.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Brickan kommer från Mio, doftljuset är ett Voluspa i doften Crisp Champagne. De söta porslinsfåglarna i svart kommer från DBKD.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Man får titta noga om det är konstgjort eller inte! Just de gröna bladen gör att hela buketten ser verklig ut. Tänk på att stjälkarna från de konstgjorda blommorna har en ståltråd som ibland kan börja rosta då den kommer i kontakt med vatten. Jag förstörde en Alvar Aalto-vas där en stjälk gav rostfläckar. Jag har försökt vinäger och bikarbonat, men fläcken är tyvärr kvar. Har du något tips på hur jag får bort fläcken, kommentera gärna!

Fick ett tips då jag la ut bildena på Instagram att dutta lite ofärgat nagellack på ståltrådarna för att förhindra rosten. Använder du en vas i keramik eller porslin behöver du inte vara rädd för rostfläckar.