Solrosor i bukett med blad och växter från trädgården.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena

Bind buket med trädgårdens växter!

Köpte en packe med solrosor för 80 kr hos vår lokala Interflora här i Piteå, KristofsFlora. Nu under sommaren finns det så mycket som växter både i naturen och trädgården. Jag plockade in lite olika växter och band buketter – packen med solrosor räckte till flera!

Det här använde jag i buketten: blad från strålöga, ax från alunrot, blad och blommor från violruta och blad från en växt med vinröda blad som jag inte minns namnet på och några köpta solrosor. jag började från mitten med blommor och axen och sedan la jag bladen längst ned, runt om. Avslutade sedan med de gröna bladen runt om. Buketten band jag sedan ihop med ett bastsnöre. Snören finns i hobbybutiker eller hos florister.

Tänk på att skala bort alla blad som hamnar under vatten, detta gör att buketten håller längre samt att det ser snyggare ut i en glasvas.

Lycka till med dina sommarbuketter!