Inlägget är ett betalt samarbete med Favi.se
Favi är en ny portal som samlar massor av olika företag som säljer inredning. Sidan är uppdelad med olika menyer där du kan enkelt söka allt från mattor till trädgårdsmöbler. I skrivande stund har portalen fem stora möbel- och inredningsföretag knutna till sidan. Flera av företagen känner jag igen sedan tidigare, som t ex Homeroom som är en del av Ellos och Jotex. Peace of Home är en annan inredningsbutik från Sverige som tidigare hette Sovrums Shoppen men bytte namn för ett antal år sedan.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Skapa stilen

Vårt nya vardagsrum har fått en mörkgrön färg, Organic Green från Jotun. de svarta möblerna ger en fin kontrast mot den mörka färgen. Jag gillar att addera växter till inredningen och för att det samtidigt ska vara lättskött har jag valt konstgjorda växter. Plädar och kuddar skapar en ombonad känsla och jag vill gärna blanda lite olika färger och material.
Soffbordet får ett fint blickfång med ett stilleben av doftljus och andra inredningssaker.

Här har jag roat mig med att möblera och inreda vårt gröna vardagsrum med några produkter som jag plockat ut från Favi.se
Bild: Helens Sundström, Hemma hos Helena.

Den gula orkidéen lyser upp fint i rummet och passar bra mot det gröna. Jag tycker det är bekvämt med konstgjorda växter som inte behöver något vatten. I det här rummet har vi inte någon TV, utan här sitter man och umgås eller sitter med laptoppen och surfar. Därför är det fint att bygga lite på höjden med det som placeras på soffbordet.
Den höga växten blir fin mot de lägre sakerna som står på bordet. Jobba med olika höjder, kontraster i form och udda antal då du skapar ett stilleben.

Växten som jag hittat hos Favi mäter 90 cm och kommer från Vida XL och kostar 699 kr. Den kommer i en plastkruka, men sätt den istället i en vacker ytterkruka.

 

 

 

 

 

Doftljus skapar en mysig doft och känsla till rummet. Dessutom är de fina att gruppera i ett stilleben på bordet. Blanda upp med personliga saker som du gillar, det ger en spänning i inredningen. Kanske har du något unikt loppisfynd eller någon souvenir från en resa?
Här har jag hittat ett doftljus i sojavax i en snygg betongburk för 245 kr i doften Soft Linen.
Doftljus kommer ofta i vackra förpackningar som jag gärna sparar. Antingen kan du använda den tomma burken till förvaring eller så fyller du upp ljuset igen med nytt stearin. Ute på marknaden och i hobbybutiker kan du hitta doft-set som refill.

 

 

 

Ett vitt bord bryter fint mot det mörka. Jag är väldigt förtjust i böjda ben på bord. Här har jag hittat ett vitt bord i massivt trä och MDF som dessutom har två ordentliga lådor, perfekt för förvaring. Här kan du gömma alla fula saker som fjärrkontroller och laddare! Bordet kostar 1709 kr och det kommer omonterat.

 

 

 

Ett svart vitrinskåp blir fint mot den gröna vägen och skapar ett lugn i inredningen.

Använd vitrinskåpet som ett bokskåp och samla dina böcker där. Blanda in vackra inredningsdetaljer i skåpet, det skapar spänning och blir blickfång.

Här har jag hittat ett högt skåp med två dörrar som heter Nittkvarn, det kostar 8499 kr.
En smart lösning är skjutdörrarna, de gör att du kan komma åt och öppna skåpet även om du inte har så stort utrymme framför skåpet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Textilier skapar en ombonad känsla i rummet. Jag gillar att ha kuddar och plädar framme, både som vackra inredningsdetaljer men också praktiskt när man ska mysa i soffan.

Jag har hittat en fin grå stickad pläd, Bloomingville i ull. Jag gillar de grova maskorna och att den är tillverkad i ull.
Pläden kostar 1.499 kr och den har måtten 120 x 150 cm