Bilder från Åhléns och Formex. Ett exempel på en inredning med tre färger – grönt, vitt och brunt.

Under Formex bjöds det också på intressanta föreläsningar. Jag passade på att lyssna på föredraget ”Att skylta – en konstart i sig” av Annica Ranntala. Hon arbetar som chefsdekoratör på Åhléns City i Stockholm. Även om jag inte har någon butik eller arbetar med skyltning, var det en intressant föreläsning. Mycket av de råden som Annica gav kan man använda då man inreder och dekorerar i sitt hem. Här kommer några tips som jag vill dela med mig av:

Tre färger

En gyllene regel då man ska inreda ett rum. Visst kan man använda flera färger, men det kräver stor kunskap och känsla. Använd tre färger varav en är accentfärg, löd Annicas råd. Bilden här ovan visade hon som exempel på detta.

Pyramidform

Att arrangera i en pyramidform är ett klassiskt dekorationsknep. Du kan säkert komma på skyltfönster som dekorerats på detta sätt. Annica Rantala berättade att det är välbeprövat och fungerar, vi människor tilltalas av den formen helt enkelt. Låna den idén då inreder hemma! Kanske på ett bord eller i ett fönster!

Inspireras på olika sätt!

Hämta inspiration på olika sätt. Vanligast är väl bilder i inredningstidningar, bloggar eller sidor på internet. Annica berättade att hon även hämtade inspiration från hotell och restauranger. De lägger ned väldigt mycket resurser just på inredning och design. Det håller jag faktiskt med om! Jag har slagits många gånger över flera fina inredningsdetaljer på hotell och restauranger – speciellt i storstäder.