Bild:Håkan Björkman, Inredningsblogg Villa Varm. En nöjd inredningsbloggerska som fått en pratstund med designduon Simon&Tomas!

Under Vårmässan i Luleå arbetade jag i vår monter. Villa Varm var en av några hustillverkare som ställde ut på mässan. Arrangemangets stora dragplåster var designparet Simon & Tomas, kända från olika inredningsprogram. De driver också, sedan flera år tillbaka, den häftiga inredningsbutiken London W8 på Odengatan i Stockholm.

Det personliga hemmet

Nåväl, under mässan höll de en föreläsning om ”Det personliga hemmet”, där de slog ett slag för att man ska inreda sitt hem med personliga ting och den enda rätta trenden som man ska följa är den egna. Mycket sunt tycker jag och det var lätt att ta till sig designduons budskap!

Vanligaste felet då vi inreder våra hem

Under en givande pratstund i vår monter passade jag på att ställa några frågor till Simon & Tomas.

-Det vanligaste felet folk gör då de inreder är att man använder möbler som inte är anpassade för rummet och inte nyttjar rummet på rätt sätt, svarade designexperterna utan att fundera.

– Många möbelbutiker säljer en soffgrupp bestående av en trea, en tvåa och en fåtölj, det är inte i alla vardagsrum som en sådan grupp passar. Vi jobbar ofta med modulsoffor där man kan skräddarsy varje soffa till rummet som ska inredas, berättar Tomas Cederlund.

Öppen planlösning

På min fråga om vad som är det vanligaste felet man gör då man ska bygga hus är svaret möbleringen i en öppen planlösning.

– En öppen planlösning vill de flesta ha som bygger hus idag men när man sedan möblerar ställer de flesta ut möblerna efter väggarna och rummet blir tomt i mitten. Våga att nyttja rummets yta på ett bättre sätt och möblera i rummet, förklarar Simon Davies.

… fondväggar eller inte

-Hur ska man nu tänka då det gäller fondväggar? Ska man göra en fondvägg om man tapetserar om idag, undrade jag.

– Vi tycker att man inte ska dela upp rummet med olika tapeter. Välj den tapet du gillar, även om den är mönstrad och sätt upp den i hela rummet! Att blanda en mönstrad och en omönstrad skapar hellre ett rörigare intryck.