Bild: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.

Den här sänggaveln från serien Signum Gustavus börjar ha en tolv år på nacken. Tyvärr har den på sina ställen fått en gulaktig färg. I mina försök att rengöra ytan har delar av lacklagret försvunnit. Jag gillar verkligen sänggaveln  och de tillhörande sängborden. Vid fotänden på sängen står två buntade taburetter i samma serie.

Gustavianska Rummet

Lyckligtvis har jag nu kommit fram till hur jag ska fräscha upp gaveln! Med lite googlande och detektivarbete har jag hittat företaget som tillverkar serien Signum Gustavus. Företaget heter Anders Andersson och son Möbelfabrik AB i Tibro. För övrigt kan nämnas att Tibro är Sveriges huvudstad för möbeltillverkning, speciellt för sk. stilmöbler. Just nu har Anders Andersson och son Möbelfabrik AB ingen egen hemsida men föreningen ”Det gustavianska rummet” har samlat kontaktuppgifter för flera av stilmöbelproducenter i Tibro.

Laserad vit 41

Jag kontaktade Andersson och son Möbelfabrik och fick reda på att de kände till fall där färgen med tiden gulnat. De tar emot sänggavlar för ommålning, en dubbelsäng som den på bilden kostar 1300 kr att få målad. Med tanke på höga fraktkostnader och det långa avståndet var inte det något alternativ för mig. Däremot kunde jag få köpa färgen genom dem och måla sängen själv! Med hjälp av deras färgprover lyckades jag hitta kulören – laserad vit 41.  Fortsättning följer…