Trädäck Cuprinol olja

Trädäcket börjar ha några år på nacken och färgen ser sliten ut. Dags för uppfräschning – i år blir det med en kulör på oljan. Frågan är bara vilken av färgerna jag ska välja! Bild: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.

Olja från Cuprinol ger terrassen ny kulör

Varje vår har jag oljat in altanen, den olja som jag tycker har hållit bäst är Cuprinol V. Trädäcket börjar se lite slitet ut och färgen är ojämn. Därför tänkte jag att i år ska jag olja med en kulör. Cuprinololjan för tryckimpregnerat virke finns i åtta olika kulörer. Jag skulle vilja ha en mörk kulör men kanske inte alldeles för svart. Funderar om jag ska välja Beam som är gråsvart, Twillight – en riktigt svart färg eller Rocks som går mer mot brunt?

Trädäck behandlad med svart olja

Här är ett exempel på en terrass som behandlats med en färgad olja. Den mörka färgen blir fin mot grönskan och det vita staketet. Bild: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.