Hall med marockanskt klinker

Nöjd med valet av plattor i hallen! Jag valde mönstret Palmblad i svart och vitt från Marrakech Design det känns klassiskt i sitt mönster och kommer att hålla länge, länge. En stor fördel med det här marockanska plattorna är att mönster ligger 3-4 mm ner i plattan – därför kommer det att åldras på ett vackert sätt.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Vackert golv med marockanskt klinker

Jag får många frågor från läsarna på bloggen om mitt golv från Marrakech Design. Vi la in det för snart 2 år sedan och är supernöjda med det vackra golvet!

I ett tidigare blogginlägg kan du läsa om hur man lägger och behandlar golvet. Plattorna är torrpressade vilket gör att man måste behandla golvet då plattorna är lagda men inte fogade.

Jag beställde vårt golv från Marrakech Design i Göteborg. Plattorna heter Palmblad i färgen svart och vit. Plattan finns också i två andra varianter, en grå – vit och en brun – svart. Priset per kvadratmeter är 995 kr. Men du behöver också en dunk impregnering, hur du gör impregneringen kan du läsa här.

Fog och fix ordnade jag här hemma på Svenska Kakel.

LGolv med marockanskt kakel

Jag gillar vårt golv! Det kommer att slitas på ett vackert sätt, mönstret ligger 3-4 mm ner i plattan. Tidigare hade vi en vanlig glaserad klinker och där såg man märken i plattan hade gått så djupt att själva keramiken kom fram. Om den då är i en annan kulör syns ju märket mer.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Marockanskt klinker Palmblad

Plattorna läggs om fyra för att bilda mönstret. Storleken på plattorna är 20 x 20 cm. Just den här plattan finns i tre olika färgställningar.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.