Foto: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm. Besticken Clarie är en av nyheterna, finns i flera färger och har ett pärlemorskimrande handtag som tål maskindisk. Färgen antracit torde bli storsäljaren, priset ligger på 119 kr per del och kaffeskeden får man för 89 kr.

Höstkollektionen Nordisk Mystik

Som norrbottning blir jag stolt när jag bläddrar i Himlas nya katalog. Bilderna är fotograferade i Icehotell, Jukkasjärvi och är häftiga och vackra. Lika häftig och vacker var Himlas monter på Formex. Jag blev verkligen imponerad av alla vackra dukningar, mitt på golvet stod ett gigantiskt isblock med Himlas logga ingraverad! Tilläggas bör att temperaturen i hallen var i det närmaste tropisk så personalen fick då och då tömma bort smältvattnet som bildades.

Foto: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.

Säsongens nya färg på porslinet heter Pencil och är mörk blyertsgrå, snyggt att kombinera med plommon- och gråtoner. I bakgrunden skymtar isblocket.

Bild: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.

För en ”duknings-nörd” som jag är, hamnar servettringen Dover direkt på min önskelista. Påminner lite om Efva Attlings smycken med snygga grafiska bokstäver. Priset ligger på 59 kr per styck.

Bild: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm

En ny serie ljuslyktor Sarek visades också på mässan. Snyggt att kombinera de tre olika höjderna. Förutom plommonlila fanns lyktorna i rött, grönt, turkost och i en brunton. Priser 69-99 kr styck.

Bild: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm

Bild: Helena Sundström, Inredningsblogg Villa Varm.

Vackra kuddar i dova toner. En kul nyhet är kudden Versailles med en sida i silke och den andra i bomullssammet. Vänd och variera! Kuddarna har dekorativa klädda knappar på ena kortsidan. Snyggt!