Nu när vi går mot mörkare årstider känns det mysigt att duka i lite mustigare färger. Här har jag gjort en dukning i brunt, linne och gult. Vasen kommer från Klong och heter Äng, den är tillverkad i mässing. Jag gillar att använda den till dukningar då man kan skapa ett långt och lågt växtarrangemang. Det är en fördel så att gästerna kan se varandra över bordet.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Att duka fint kan göra den enklaste maten till en riktig gourmet-middag! Jag tycker det är kul att duka fint och gör det gärna dagen före. Mitt tips är att leta i sina gömmor och kombinera det man har till ett fint festbord.

Här har jag valt snittblommor i lite höstiga färger och plockat upp det gula i ljusen till. Dukar och löpare i lager skapar en ombonad känsla och kanske kan man spara lite tvätt om det bara spills på den ena! Duken är egentligen en gardin som blivit lite solblekt på ena sidan, men det syns inte. Löparna kommer från Åhléns och jag tror att de egentligen hör till en julserie som jag fyndade på rea. Tygservetterna kommer från Ikea men finns inte längre i sortimentet.
Välj ut en färgskala som harmonierar med det du dukar med så får du ett lugnare intryck.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.

Välj ut en färgskala som harmonierar med det du dukar med så får du ett lugnare intryck. Tygservetterna kommer från Ikea men finns inte längre i sortimentet.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.