Nu i adventstid tycker jag det är trevligt att inreda med julblommor. Mina favoritblommor är hyacinter – helst vita. Här har jag några bilder på arrangemang jag gjort. Hoppas att du får lust och inspiration att själv göra dina egna julgrupper!

 

 

Blåbärsris och hyacint

Krukset ”Field” från caesarcollection här har jag torkade limeskivor och en ljushållare med värmeljus , en vit hyacint och blåbärsris dekorerat med några stjärnor. Det här exemplet tycker jag visar att man inte behöver ha massor av julblommor – en hyacint räcker gott! Blåbärsris gillar jag att använda i olika dekorationer – den härliga gröna färgen är så fin. Riset håller sig bra, jag plockade in det i höst och har haft det i en papperspåse i förrådet.

 

 

Torkade limeskivor

Skiva upp en lime i skivor och låt dem ligga och torka på en bricka med bakplåtspapper. Skivorna behåller sin fina gröna färg och är snygga att dekorera med.

 

 

Arrangemang i vitt

I den här båtformade skålen har jag tre hyacinter, en glaskula med dekorationsband, två vita frostade värmeljushållare, några vitmålade kvistar. Den gröna mossan har jag dekorerat med några torkade limeskivor och vita stearinhjärtan.

Så här gör du stearinhjärtan

Smält ner några ljusstumpar, häll det smälta stearinet i silikonisformar. Formarna finns b la hos IKEA i olika utföranden. Låt dem stelna och tryck sedan ut dem. Sedan är det bara att dekorera med dem! Om man vill ”pynta” till det extra kan man blanda lite glitter i ljusmassan.

 

 

Juldekoration utan levande blommor

Här är ett exempel på att man kan göra trevliga juldekorationer utan levande blommor. Kanske ett alternativ för de som är allergiska? På en blompinne i metall har jag trätt på ett dekorationshjärta med vitt dun. Runt hjärtat har jag virat en ståltråd med pärlor. Den svarta krukan har jag fyllt med grå oasis och sedan stuckit ned pinnen. Mossan har jag dekorerat med limeskivor och floristnålar (nålar med en pärla på toppen).